Майже чотири сотні: стільки іпотек за програмою єОселя видали на Рівненщині

25.01.2024 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

За два тижні нового року ще 13 родин з Рівненщини отримали кредити на житло за програмою єОселя. Загалом з початку дії урядової програми пільгову іпотеку в області оформили 359 сімей.

Сума виданих банками коштів – 483,6 млн гривень.

«Упродовж минулого року Рівненщина була одним з лідерів за кількістю виданих житлових кредитів. Майже половина отримувачів іпотеки – це військовослужбовці. Також 61 житловий кредит оформили освітяни та медики. Нагадаю, саме для цих категорій пільгова ставка складає 3% річних», - розповів начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Вже 26 січня наберуть чинності зміни до постанови Уряду №856, що передбачають суттєве розширення умов єОселі. Зокрема, доступними для придбання в іпотеку стають приватні будинки, дуплекси і таунхаси. Також збільшується можливість вибору житла для ветеранів та учасників бойових дій. Вони зможуть придбати квартиру під 7% річних в будинку, якому не більше 10 років для Києва та обласних центрів, або без обмежень по терміну введення в експлуатацію для інших населених пунктів.

Нагадаємо, програма доступного іпотечного кредитування громадян єОселя стартувала у жовтні 2022 року. З нею працюють вже 7 банків-партнерів. Подати заявку можна лише через мобільний додаток Дія, обравши послугу єОселя.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews