Рівне попрощається ще з одним полеглим на війні Героєм

26.01.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Олександр Бакшин народився у селі Майків на Гощанщині 25 січня 1973 року. Після строкової служи в армії працював у Державній службі охорони, звідки у 2013 році пішов на пенсію. Та вже у 2014 був мобілізований для служби у зоні проведення антитерористичної операції.

- Саша прослужив в зоні АТО рік, керував відділенням. Був дуже відповідальним, зумів повернути додому живими усіх своїх хлопців. А вони тоді служили у розвідці. Це багато про що говорить, і про якості чоловіка як командира, і про людські якості, - розповідає дружина Героя Наталія.

Після повернення додому Олександр працював на виробництві фірми “Фрізель”. Із 2020 року працював цивільним працівником у черговій часнині Управління поліції охорони, звідки з початком повномасштабного вторгнення в листопаді 2022 року пішов захищати Україну в лавах ЗСУ.

- Я просила його залишитись, але він був переконаний, що потрібен там, потрібен його досвід, його уміння. Говорив: Ну як я не поїду? Як я можу покинути своїх хлопців? Там молоді гинуть, а я буду сидіти? Ні! Спершу ніс службу на Білоруському кордоні, а на початку січня цього року їх перевели на Донеччину. Він і тоді казав, що не зможе покинути своїх молодих хлопців, - продовжує дружина.

Наталія пригадує, як чоловік заспокоював її, дорослого сина та маму, що обов’язково повернеться додому.

- Надзвичайно світла, добра людина. Гарний чоловік та батько. Дуже чесний і порядний. Ніхто нічого поганого не може про нього сказати. Саша постійно говорив, що повернеться, казав: Я виживу і, на жаль, не вижив, - каже Наталія.

50-річний головний сержант Олександр Бакшин вірний військовій присязі, мужньо виконавши свій військовий обов’язок, рятуючи життя побратиму, загинув на полі бою в наслідок артилерійського обстрілу 20 січня 2024 року на Донеччині.

Прощання із Героєм відбудеться сьогодні, 26 січня, о 10.00 на майдані Незалежності. Поховають його на кладовищі Нове.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews