Міфи про лазерну епіляцію

29.01.2024 16:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Одна з вимог лазерної епіляції – впродовж 2 тижнів після процедури не засмагати. Саме тому холодна пора року – найкращий час, щоб зайнятися своєю зовнішністю. А якщо це буде лазерна епіляція на новому обладнанні, яким користуються у мережі медичних закладів Оксфорд Медікал, то вже після першого сеансу вдасться позбутися приблизно 30% небажаного волосся, а до літа взагалі виглядати бездоганно.

Популярні страхи про лазерну епіляцію

Попри велику популярність і переваги лазерної епіляції, ще є дівчата, які відмовляються від такої процедури, бо продовжують вірити у міфи про неї. Найпопулярніші з них:

  1. Спричиняє онкологічні хвороби.

Найбільш небезпечними для шкіри є UV промені діапазону 315-400 нм (той самий ультрафіолет, який у великій кількості є у палючому літньому сонці). Потенційно небезпечні – промені 280-315 нм (саме вони створюють красивий загар на шкірі). А ось під час епіляції зазвичай застосовують світлові хвилі з діапазону 700-800 нм. Їхнього потенціалу недостатньо, щоб спричинити злоякісні перетворення.

  1. Може призвести до безпліддя.

Навіть якби світлові хвилі, що використовуються під час процедури, й були потенційно небезпечними для репродуктивної системи, їхньої довжини не вистачає, щоб проникати навіть на всю глибину дерми, тим паче у внутрішні органи. Тому жодного впливу на репродуктивну систему вони не мають.

  1. Після процедури волосся росте активніше, стає жорсткіше.

У декого після першої процедури справді може дещо посилитися ріст волосин, проте вони м’які, тонкі й на наступному сеансі видаляються. З кожним наступним сеансом волосся стає все тонше й рідше.

  1. Дозволяє позбутися волосся назавжди.

Щоб повністю позбутися волосся, може знадобитися до 8-10 процедур лазерної епіляції. Надалі для підтримування результату достатньо одного сеансу на рік.

  1. Процедура лазером болюча.

Це чи не єдиний абсолютно безболісний метод видалення зайвого волосся на тілі з коренем.

Крім того, досі багато жінок продовжують вірити, що лазерне видалення волосся неможливе на засмаглій чи темній шкірі. Насправді обладнання нового покоління, яким користуються у згадуваному вже Оксфорд Медікал, дозволяє з успіхом виконувати якісну епіляцію на шкірі будь-якого відтінку.

Що ще варто знати про лазерну епіляцію?

Хоч багато міфів про страшний і небезпечний лазер сьогодні вже втратили свою актуальність, проте щоб процедура пройшла дійсно вдало, без небажаних побічних ефектів, важливе дотримання декількох умов. Перша – сертифіковане обладнання нового покоління, в якому застосовані новітні технології. Друге – виконувати процедуру має досвідчений фахівець, бажано з медичною освітою. Саме тому для власного ж спокою проходити лазерну епіляцію краще в медичному закладі з хорошою репутацією.

Хочете більше дізнатися про переваги та можливості сучасних лазерних технологій у косметології? Завітайте на сайт мережі медзакладів Оксфорд Медікал – там знайдете чимало корисної інформації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews