В Острозькому замку з'явилися нові нумізматичні експонати (ФОТО)

01.02.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Днями фонд Державного історико-культурного заповідника м. Острог поповнився новими експонатами. Це українські пам’ятні монети і медалі, які були відкарбовані Національним банком України у 2023 році. Шість монет номіналом 5 гривень та одна медаль виготовлені з нейзильберу.

Монети мають назву - «Воєнна розвідка України», «Країна супергероїв. Дякуємо залізничникам!», «Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!», «Українська мова», «Рік Дракона».

Пам’ятна медаль - «Сержантський корпус» присвячена сержантському і старшинському складу Збройних Сил України та є відзначенням їхнього подвигу та титанічної щоденної роботи із забезпечення боєздатності військ протягом російсько-української війни, що триває з 2014 року.

Окрім цього, музей отримав монету "Рік Тигра" 2021 року, якої досі бракувало у колекції заповідника.

Вся нумізматична продукція придбана за кошти благодійників, острожан.

В Острозькому музеї зазначають, що спільними зусиллями істориків та меценатів, заклад зможе сформувати повноцінну колекцію пам’ятних та ювілейних монет, присвячених вагомим датам, подіям та особистостям в історії України.

Нагадаємо, що за час повномасштабної війни нумізматична збірка музею поповнювалась монетами про літаки України, міста-Герої Херсон, Харків та Маріуполь, монетами, які присвячені різним підрозділам Збройних Сил України.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews