Роман Іванісов: призов громадян під час мобілізації має відбуватися без зловживань і корупційних ризиків

06.02.2024 07:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
На засіданні Комітету з питань антикорупційної політики розглядали законопроект №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», - повідомив народний депутат від Рівненщини та член Комітету Роман Іванісов. Це вже новий варіант законопроекту, поданий Кабінетом Міністрів 30 січня 2024 року до Верховної Ради.
 
"Ми знову наголосили, що призов громадян на військову службу під час мобілізації має відбуватись у передбачуваний, чітко визначений спосіб, без зловживань і корупційних ризиків.
Водночас, даний законопроект містить корупційні ризики і не відповідає нормам антикорупційного законодавства. Таке рішення щодо поданого на розгляд у новому варіанті законопроекту ухвалили комітетом.
 
Зокрема, це стосується норми про електронний кабінет призовника, адже, насамперед, за зрозумілими обставинами, не всі українці сьогодні мають однаковий доступ до інтернету і необхідних для цього гаджетів. Також в документі є й інші норми, які містять корупційні ризики.
Своєю чергою, у Міністерстві оборони обіцяють їх виправити до другого читання."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews