У Корецькій громаді пам'ятають про воїнів, які разом вчились, кумували, воювали та загинули в один день

06.02.2024 07:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У Корецькій  громаді  Рівненського району трепетно бережуть пам’ять про  кожного загиблого на війні земляка-захисника. Так і сьогодні, у  річницю  загибелі Володимира Пашковського та Андрія  П’ятенка, люди щиро молились за їх душі.

А у  Сторожівській гімназії,  де обидва захисника навчалися  і де  встановлені на   їх пам’ять меморіальні дошки, відбулась лінійка - реквієм, де діти розповідали про  мужніх захисників.

null

-  44-річний Володимир Пашковський та 42-річний Андрій  П’ятенко (на фото) були друзями, кумами,  - розповідає староста веснянського старостинського  округу Оксана  Повар. -  В Андрія П’ятенка було четверо дітей ( дві  дівчинки і два хлопчики), у Володимира Пашковського – дві дівчинки. Саме це стало  мотивацією до того, щоб вони добровільно , зразу ж у перші  дні війни, пішли на фронт. Наше село  передало їм на передову тепловізор, який купила волонтерка  з Німеччини. Цей знімок якраз  зафіксував їх  з тепловізором.

- На жаль,  друзі - воїни недовго користувались приладом – обидва  загинули в районі населеного пункту Красногорівка Покровського району Донецької області під час виконання бойового завдання, -  з сумом  розповідає Оксана Повар. – Сиротами залишилось шестеро дітей. Такі втрати нас дуже печалять, але й  спонукають чим тільки можна допомагати ЗСУ,  аби скоріше добити ворога.

Олександра ЮРКОВА.

Фото надане Корецькою міськрадою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews