Роман Іванісов: Очікуємо, що до другого читання законопроєкту про мобілізацію зауваження антикорупційного комітету будуть враховані

07.02.2024 16:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов розповів про роботу українського парламенту сьогодні:
 
"Знову жахливий ранок і знову обстріли цивільних українців. Внаслідок ракетної атаки ворога по різних регіонах нашої країни є загиблі і постраждалі. Висловлюю співчуття рідним і близьким, світла пам’ять загиблим.
 
До сесійної зали Верховної Ради сьогодні завітав високий представник ЄС Жозеп Боррель, який перебуває з офіційним візитом у Києві. Під час виступу наголосив, що Україна – частина великої європейської родини, тому підтримка країнами ЄС буде продовжуватися.
 
Кадрові рішення Ради сьогодні:
- звільнили Юрія Буглака з посади члена ЦВК (№10327);
- підтримали відставку Міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної (№10464).
 
У першому читанні проголосований законопроект №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку». Очікуємо, що до другого читання зауваження антикорупційного комітету будуть враховані авторами законопроекту.
 
Вдосконалили законодавство щодо права військовослужбовців на біологічне батьківство: законопроект №10448 ухвалено в цілому, №10450 – в першому читанні.
 
Також в цілому ухвалено законопроект №10343 щодо організації належного рівня медичного забезпечення Збройних Сил України: це про клінічні протоколи і стандарти НАТО під час надання медичної допомоги нашим військовослужбовцям.
 
За основу прийняли законопроект №10454 щодо удосконалення правового регулювання ціноутворення в оборонних закупівлях під час дії правового режиму воєнного стану."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews