Двадцять два ветерана з Рівненської області опановують нові професії в центрі профтехосвіти

09.02.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

22 ветеранів війни з Рівненщини навчаються новій професії. Серед них – 20 учасників бойових дій та двоє людей з інвалідністю. Це експериментальний проєкт, який реалізують у Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

На сьогодні вісім ветеранів вже завершили навчання, усі вони отримали нову спеціальність – водії категорії СЕ та В. Ще 14 продовжують навчання, серед них двоє людей, які опановують професію керування дронами. Також ще 13 осіб подали заявки та чекають на початок навчання.

- Багато демобілізованих військових обирають професії, пов'язані з водійською діяльністю, – говорить куратор групи Олена Резун. – Вони влаштовуються працювати таксистами чи водіями вантажівок. Крок за кроком, з опануванням нових категорій та навичок, вони будуватимуть не лише кар'єру водія, а й успішну і стабільну майбутню дорогу в цивільному житті.

Метою проєкту є підтримання конкурентоспроможності ветеранів на ринку праці.

Опанувати можна майже сотню робітничих професій на вибір. Термін – до пів року. За потреби, учасникам навчання компенсуватимуться витрати на медичний огляд та проїзд, забезпечуватимуть проживанням.

Департамент соціальної політики Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews