Екстрені медичні техніки з'являться на Рівненщині: хто це такі та чому вони потрібні

14.02.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

30 водіїв Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф РОР здобудуть нову для Рівненщини професію – «екстрений медичний технік».

В «екстренці» розповідають, що водії - це важлива складова виїзної бригади, оскільки вони не лише транспортують медиків до пацієнта, потім хворого в медичний заклад, а й часто допомагають проводити реанімаційні дії.

Засвоєння нових знань дасть можливість підвищити якість надання екстреної медичної допомоги. А відтак це посилить командну роботу в різноманітних критичних ситуаціях.

Спеціалізований навчальний курс триватиме з 6 лютого по 26 квітня.

Теоретична частина відбувається онлайн. Практична ж частина проводиться на базі навчально-тренувального відділу «екстренки».

12 лютого відбулося перше практичне заняття. Водії вчилися проводити базову серцево-легеневу реанімацію в педіатричного пацієнта з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора, допомога при обструкції дихальних шляхів стороннім тілом в немовлят та дітей.

Навчання проводиться у рамках співпраці з Чернівецьким медичним фаховим коледжем.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги та навчальний заклад підписали меморандум про співпрацю.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews