Які функції виконує військовий квадрокоптер

16.02.2024 13:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Безпілотники зробили справжню революцію у сучасній війні. Сьогодні бійці можуть увімкнути квадрокоптер, пролетіти на дуже близькій відстані й таким чином отримати всю найважливішу інформацію про ворожий об’єкт. Квадрокоптери літають за принципом гелікоптера - він вертикально піднімається та опускається. Однією з переваг цього пристрою в тому, що він доволі компактний, його легко запускати на невеликій місцевості. Тому квадрокоптер військовий - незамінна річ для бійців. Основні функції квадрокоптера:

1. Розвідка

Безпілотні літальні апарати з датчиками та камерами високої роздільної здатності можуть генерувати розвідувальні дані про позиції та переміщення супротивника в реальному часі, що робить їх корисними для місій розвідки та спостереження. Такі дані важливі для військових планувальників, які прагнуть мінімізувати ризики під час операцій. Зверніть увагу на квадрокоптери фірми Autel. Вони відносно нещодавно зʼявилися на українському ринку і стали одні з найпопулярніших.

2. Бойові оцінки

Військові безпілотні літальні апарати дуже адаптовані для охорони кордону, стежачи за наслідками бойових операцій. Зібрані ними дані показують успішність наступальних військових операцій через зображення та відеозаписи. Квадрокоптери бренду DJI дозволяють передавати фотографії та навіть відео в реальному часі, що дуже ефективно для оцінки бою. Процес такого оцінювання є швидшим, ефективнішим, точним і менш виснажливим.

3. Військовий пошук 

Військові використовують безпілотники з тепловізійними камерами та іншими датчиками для пошуку зниклих людей і оцінки збитків після надзвичайної ситуації. Наприклад, завдяки камерам insta360 є можливість знімати відео з більшою деталізацією  в обмежених і віддалених зонах, таких як зруйновані будівлі, ліси, гори тощо, забезпечуючи більш доступний і швидкий доступ для пошуку та порятунку.

4. Безпека

Зводячи до мінімуму ризик для людських життів, дрони сприяють підвищенню безпеки військових операцій. Безпілотники відіграють вирішальну роль у зниженні кількості людських жертв у зонах конфлікту завдяки своїм можливостям спостереження та прогресу в технологіях.

5. Швидкий збір даних

Ефективне адміністрування даних дронів, таких як записи про польоти, зображення та інші дані датчиків, має важливе значення для інтеграції дронів у військові операції. Військові дрони працюють за допомогою GPS. Безпілотники покладаються на цю технологію для навігації, що робить збір даних більш точним. 

Ефективність безпілотників можна оптимізувати наступним чином:

  • Допомога в досягненні раніше недоступних місць
  • Економія як людських ресурсів, так і витрат на паливо
  • Покращення безпеки та моніторингу
  • Підвищена точність картографування та збирання географічних даних
  • Краще управління культурами та агротехніка
  • Посилені методи рятування та пошуку
  • Підвищення ефективності інспекції та обслуговування інфраструктури та об’єктів

Майбутнє безпілотних літальних апаратів у військовій сфері нескінченно. Ймовірно, військові безпілотники продовжуватимуть розвиватися з погляду технологій, можливостей та інтеграції у військові операції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews