Баф - універсальна річ у будь-яку пору року

18.02.2024 00:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Баф - це стильний модний аксесуар, який захищає від сонця, вітру, холоду, крапель, часток і комах, роблячи його веселим і функціональним водночас. Вони також надзвичайно легкі та дихаючі та зручно сидять на будь-якому обличчі. Тому вони дуже популярні, наприклад, баф жіночий можна носити у кількох варіантах, коли він виконує свою функцію захисту, або як модний аксесуар. Чоловіки, своєю чергою, баф використовують лише за прямим призначенням. Тому чоловічий баф купують для заняття спортом, для туризму, для відпочинку на природі чи просто для захисту від поганої погоди. Дуже часто бафи використовують військові.

null

Як зʼявилися бафи?

Історія бафу розпочалася в Іспанії. У 1992 році виробник текстилю Джоан Рохас  випустив першу колекцію бафів, аналогів якого не було у світі. А придумав свій винахід роком раніше, коли Рохас мандрував на велосипеді по півночі Іспанії. 

«Я носив військові труси на шиї, щоб захистити мене від вітру та холоду, і мені прийшла в голову ідея покращити їх, тому що вони свербіли та виглядали досить потворно», — розповідав Рохас в інтервʼю. 

Рохас почав працювати над кресленнями та проводити випробування на сімейній текстильній фабриці, поки не знайшов спосіб виготовлення безшовного трубчастого одягу з мікроволокна. «Спочатку я просто давав їх своїм дітям і друзям», — пояснив Рохас.

 Після успіху в Іспанії, Рохас почав продавати бафи за кордон. Першими країнами стали Франція, Швейцарія та Німеччина. Тепер бафи можна купити чи не у кожному куточку світу. Вони отримали своє визнання через кілька факторів:

  • Забезпечують захист від сонця
  • Захист від комах
  • Легкі та компактні
  • Різні варіанти дизайну
  • Їх легко прати
  • Швидко висихають
  • Ідеальні для холодної погоди (особливо флісова версія)

Ще бафи зручні тим, що їх можна по-різному одягати. Ми пропонуємо для вас кілька варіантів.

  1. Баф як шалик. Його легко вдягати й носити. Ви будете відчувати тепло і ніжні обійми.
  2. Баф на половину обличчя. Одягніть навколо шиї та натягніть його на рот і ніс, як маску для обличчя. У спеку це захистить вас від сонця. А за низьких температур - врятує від холоду.
  3. Баф на все обличчя. Вдягніть його на шию, а потім потягніть вгору, поки він не закриє вуха, ніс і половину потилиці. Таким чином ви матимете найкращий захист від сонця, холоду, а також від пилу та вітру.
  4. Баф як балаклава. Візьміть баф і розтягніть його, щоб покрити всю голову. Потім підтягніть частину під підборіддям, розтягніть другий шар і розташуйте його під очима. Використовуйте його як додатковий шар між вами та вашим шоломом, щоб контролювати волосся та тримати його трохи далі від очей, а також щоб відчувати тепло та сухість під час вітру.
  5. Баф як капюшон. Одягніть баф на шию. Натягніть його, закриваючи половину голови або повністю, як капюшон. Таким чином ви можете запобігти тепловому удару та насолоджуватися своєю діяльністю, надійно прикриваючи волосся.
  6. Баф як повʼязка. Зімніть баф і одягніть на голову, відкиньте волосся назад.  Це не дасть поту турбувати очі під час тренування. Такі бафи ідеально підходять для спеки та для занять фітнесом.

Баф багатофункціональний та універсальний виріб, який можна носити більш ніж дванадцятьма різними способами, використовувати для занять будь-яким видом спорту, включаючи їзду на велосипеді, лижах, гру в теніс, біг, поїздку на мотоциклі, навіть як щоденний аксесуар одягу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews