Чотири вчителя з Рівненщини представлятимуть область на всеукраїнському конкурсі «Учитель року-2024»

19.02.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У п'ятницю в області привітали переможців обласного етапу конкурсу «Учитель року-2024».

Цей всеукраїнський конкурс проводиться 29 років поспіль. У 1995-му фахове змагання педагогів було узаконене Указом Президента України. Відтоді сотні вчителів отримали визнання своїх педагогічних вмінь на рівні держави. Серед кращих є і представники Рівненщини.

Перш ніж потрапити до всеукраїнського фіналу конкурсу, кращі педагоги мають перемогти на регіональному рівні. Цьогоріч участь у першому турі взяли 80 вчителів за чотирма предметами:

34 учасники виборювали звання кращих у номінації «Українська мова та література», 20 – у номінації «Фізика», 17 - «Географія» та 9 – в номінації «Образотворче мистецтво».

Регіональний тур відбувався у два етапи: відбірковому та фінальному. На фінальному етапі з кожної дисципліни визначили переможця, двох лауреатів та дипломанта.

Саме цих 16 педагогів сьогодні відзначили високими нагородами.

Чотирьом фіналістам-переможцям дипломи, статуетки та сертифікати на грошову винагороду - 17 тис грн кожен, вручили голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, начальник ОВА Олександр Коваль, його перший заступник Сергій Подолін та ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.  

Саме ці вчителі відстоюватимуть освітянську честь Рівненщини в заключному всеукраїнському турі та боротимуться за звання кращих вчителів України.

(Фіналісти в номінації Образотворче мистецтво)

Отож, переможцями є:

у номінації Географія – Володимир Лисюк, вчитель Костопільського ліцею №1 імені Т.Г. Шевченка;

Образотворче мистецтво – Тетяна Рубель, вчителька Кричильського ліцею імені Леоніда Куліша-Зіньківа;

Українська мова та література – Тетяна Ксьондзик, вчителька Радивиівського ліцею №1;

Фізика – Тетяна Луцюк, вчителька Рівненського ліцею №12.

Заключний етап конкурсу «Вчитель року - 2024» відбудеться у квітні-травні.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews