Кому і навіщо призначають Мелоксикам

19.02.2024 15:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

В медичній практиці використовується чимало препаратів для зняття болю та жару. Один із найефективніших та найбезпечніших – Мелоксикам. За призначення лікаря його можна купити в різних аптеках по всій Україні. Дізнатися, де саме, та вибрати найкращу ціну на засіб можна за допомогою посилання: https://liki.ua/ru/shop/brands/meloksikam-6999. Сайт Liki.ua допоможе знайти потрібний препарат найближче та найдешевше, а також забронювати його в обраній аптеці.

Склад та дія засобу

Мелоксикам належить до класу НПЗП (нестероїдних протизапальних препаратів) та має протизапальний, анальгетичний та антипіретичний ефекти. Він працює як інгібітор циклооксигенази-2 (COX-2), що впливає на синтез простагландинів, відповідальних за запалення, біль і гарячку. 

В Україні, як і в інших країнах, засіб призначається для лікування різних симптомів, пов'язаних з цими явищами в уражених тканинах та полегшення стану хворого. Він добре абсорбується навіть при пероральному прийомі, діє швидко та ефективно, що особливо важливо при сильному болі.

Показання Мелоксикаму

Основними показаннями для застосування Мелоксикаму є такі:

  • запальні захворювання суглобів – ревматоїдний артрит, остеоартрит та ін.;
  • м'язово-скелетні порушення – бурсит, теносиновит, анкілозуючий спондиліт та ін.;
  • короткотривале симптоматичне лікування болю при пошкодженнях тканин, операціях чи інших медичних процедурах;
  • певні гінекологічні стани та ін. 

Важливо пам'ятати, що Мелоксикам, як і інші НПЗП, має певні побічні ефекти та протипоказання. Не можна займатись самолікуванням. Лікар повинен призначити дозування, враховуючи індивідуальні характеристики пацієнта та його стан здоров'я. Лише за умови чіткого дотримання вказівок спеціаліста можна досягти оптимального результату терапії та максимально знизити ризик появи побічних дій.

Мелоксикам – дієвий та надійний препарат, що бореться з болем, запаленням, та гарячкою, викликаними різними хворобами та станами. При його застосуванні необхідно враховувати особливості організму пацієнта та приймати засіб з точним дотриманням вказівок лікаря.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews