«Далі: я поверну собі своє життя» - фотовиставку Максима Кривцова презентували у Рівному (відео)

19.02.2024 23:08   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівнянин Максим Кривцов з позивним «Далі» - український поет, фотограф, громадський діяч, доброволець, військовослужбовець, молодший сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Кавалер ордена «За заслуги» III ступеня (2024, посмертно). За Україну віддав найцінніше – власне життя.

null
 

Одну з мрій Максима Кривцова втілили в Мистецькому цоколі Рівненської обласної філармонії, презентувавши фотовиставку «ДАЛІ: Я ПОВЕРНУ СОБІ СВОЄ ЖИТТЯ».

Експозиція складається із 24 фоторобіт Максима Кривцова і доповнена його поезіями. Наталія Коваль, випускова редакторка видавництва «Наш формат», радіє, що збірку поезій «Вірші з бійниці» Максима Кривцова видали ще за життя автора й він встиг потішитись своєю книгу та навіть подекламувати поезію прямо з окопів. «Вірші з бійниці» було визнано однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського «ПЕН-клубу».

null
 

Організувати фотовиставку допомагала двоюрідна сестра Максима Кривцова Олена Крупко. Про брата згадує з теплом і любов’ю. Каже, родина дуже важко переживає втрату, адже в сім’ї всі були близькими й дружніми. Тепер батькам Надії та Олександру Кривцовим лишилася пам’ять про сина у його віршах. Під час презентації присутні також могли подивитися відео, де Максим декламує власні вірші, а також почути, як його поважали побратими у війську за мужність, сміливість і силу характеру.

До слова, Максим Кривцов є оператором двох короткометражних фільмів «Перемир'я» та «Буду повертатись», що були зняті в Пісках Донецької області у 2015 році. Також Максим з'являється в епізоді документального фільму Романа Любого «Зошит війни». У лютому 2024 року українська співачка Vivienne Mort випустила пісню на слова Максима Кривцова "Не ходи ти тут, не ходи".

null
 

Усі фотороботи можна придбати - кошти підуть у Фонд імені Максима Кривцова, яким наразі опікується його мама. Відвідати фотовиставку у Мистецькому цоколі Рівненської обласної філармонії можна до 24.02.2024 року. «Далі» хотів, щоб його світлини дивилися, а вірші – читали. Адже життя митців триває у творчості.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews