Створення Вараської військової адміністрації: для чого воно потрібне

22.02.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Утворення Вараської міської військової адміністрації не пов'язане із наступом з Білорусі. Йдеться про стратегічне значення Рівненської АЕС та безпекове середовище у Вараші. На цьому наголосив начальник РівнеОВА Олександр Коваль.

- На сьогодні йде процес реєстрації адміністрації як юридичної особи. Також розглядаю питання щодо її структури та штату. Головними завданнями Вараської МВА будуть безпека, оборона та бюджетні питання, - сказав очільник області.

Крім цього, Олександр Коваль зустрівся з міським головою Олександром Мензулом. Начальник ОВА наголосив на важливості спільної якісної взаємодії з начальницею МВА Людмилою Мариніною. Обговорили, зокрема й зони відповідальності та розподіл обов'язків.

Нагадаємо, ще у липні на прохання військових та на виконання рішення Ставки Верховного Головнокомандувача Рівненська ОВА звернулася до Президента з ініціативою щодо створення Вараської МВА. У жовтні МВА була створена в іншому місті атомників - Нетішині, а нещодавно відповідне рішення прийняли й щодо Вараша.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews