Роман Іванісов: Прийнято три законопроекти, які були умовою для виділення Україні $1,4 млрд від Світового Банку

23.02.2024 07:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат України від Рівненщини, член Комітету ВРУ з антикорупційної політики Роман Іванісов повідомив про чергове засідання Верховної Ради з важливими законопроектами на порядку денному, зокрема, для фінансування України.
 
"Всі три законопроекти, які були умовою для виділення $1,4 млрд від Світового Банку, проголосовані у другому читанні:
№5865 - про Комісію цінних паперів та реформу ринку капіталів;
№9266 - про електронні аграрні розписки;
№5593д - щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава.
 
Також у першому читанні прийнято законопроект №10313 щодо забезпечення військовослужбовців та поліцейських права на соціальний захист. Він врегульовує питання перебування у відпустці, лікарняному, для догляду за хворою дитиною, визначає час перебування за кордоном для лікування, нарахування пенсій тощо.
 
В цілому ухвалили законопроект №10454 щодо вдосконалення правового регулювання ціноутворення в оборонних закупівлях під час дії правового режиму воєнного стану.
 
Питання прозорості роботи органів місцевого самоврядування вирішує законопроект №6401, нарешті ухвалений в цілому. Документом передбачається:
- проведення трансляцій пленарних засідань місцевих рад та засідань їх постійних комісій у мережі Інтернет в режимі реального часу (після завершення дії воєнного стану);
- здійснення відеозаписів таких засідань та їх оприлюднення;
- використання доповідачами під час сесій рад виключно української мови;
- обов’язкове публікування проектів порядку денного засідань постійних комісій ради, протоколів її засідань з результатами поіменного голосування;
- оприлюднення на єдиному державному веб-порталі відкритих даних та на офіційних вебсайтах органів місцевого самоврядування публічної інформації щодо об’єктів права власності територіальних громад, що дозволить інвесторам знаходити цікаві об’єкти для вкладень.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews