Адмінсервіс «Ветеран»: чи у всіх ЦНАПах Рівненщини він наявний

23.02.2024 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

На сьогодні в Рівненській області функціонує 49 Центрів надання адмінпослуг. У більшості з них діє єдине ветеранське вікно - Адмінсервіс «ВЕТЕРАН».

Нещодавно такий сервіс запрацював у ЦНАПі в Здолбунові.

Саме здолбунівський Центр став першим в області, де використовуватиметься спеціально розроблене програмне рішення для автоматизації процесів і покращення якості надання консультацій та послуг.

Цифровізація адмінсервісу допомагає оптимізувати паперову роботу й значно спростити увесь процес. Відповідний програмний модуль створений за підтримки Мінветеранів, Мінцифри та Рівненської ОДА. Ідея автоматизації адмінсервісу належить Здолбунівській міськраді та компанії-розробнику «РЕНОМЕ СМАРТ».

З наданням послуг ветеранам та сім’ям загиблих захисників і захисниць України ознайомилися під час робочої поїздки в Здолбунів представники Мінветеранів, Рівненської ОДА, Громадської ради при Мінветеранів, КЗ «Ветеранський простір», керівники ЦНАПів області, проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад у вибраних регіонах України».

Зокрема, йшлося про організаційне забезпечення надання послуг через ЦНАПи, а також про розвиток сервісу «ВЕТЕРАН».

Радник голови Рівненської ОДА Олександр Терещенко переконаний, що важливо максимально цифровізувати послуги: «Наше головне завдання зробити так, щоб людина не зверталася у декілька установ, а це робила за неї цифра. У здолбунівському ЦНАПі досить широкий перелік послуг, які надаються в рамках Адмінсервісу «ВЕТЕРАН». Ми ж будемо рухатися у напрямку, щоб його ще розширити, а люди взагалі забули про бюрократію».

На спрощенні процедур, пов’язаних із отриманням послуг ветеранами, членами родин загиблих захисників, акцентував увагу директор Департаменту соціальної роботи Мінветеранів Руслан Приходько. «Усі нововведення націлені на зручність саме для отримувача державної чи муніципальної послуги - ветерана, а не державного службовця», - зазначив посадовець.

Про налагодження якісної взаємодії усіх причетних служб та установ до надання послуг говорила заступниця директора Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій Рівненської ОДА Галина Данюк. За її словами, це головна мета роботи, адже це можливість швидко та комфортно реінтегруватись ветеранам у цивільне життя.

Важливо, що до процесу створення сучасних державних сервісів для українських захисників і захисниць та їхніх родин залучається соціально відповідальний бізнес. На переконання представників компанії «РЕНОМЕ СМАРТ», український бізнес у найважчі для країни часи повинен виявляти ініціативу та створювати соціально важливі продукти.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews