Було вкрай необхідне: Рівненська обласна дитяча лікарня отримала нове обладнання

26.02.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Транспортний інкубатор з апаратом штучної вентиляції легень для надання допомоги новонародженим отримала наша обласна дитяча лікарня від Фонду народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine.

Його використовуватимуть в роботі фахівці Неонатального центру РОДЛ. Як розповіла завідувачка центру, депутатка обласної ради Катерина Макарчук, нове обладнання допомагає надавати невідкладну медичну допомогу малюкам, які мають розлади дихання, виходжувати діток, які народилися раніше терміну. І, найголовніше, безпечно їх транспортувати як в межах лікарні, так і перевозити між закладами і навіть в лікарні сусідніх регіонів.

- На базі обласної дитячої лікарні працює неонатальна бригада – вона єдина на Рівненщині. Ми дуже потребували такого обладнання, тому звернулися до міжнародних донорів і безмежно вдячні, що вони відгукнулися. По-перше, тепер наші лікарі можуть перевозити дитинку з палати до операційного відділення, не перериваючи теплового ланцюжка. По-друге, - транспортувати новонароджених з інших лікарень до РОДЛ і, за потреби, навпаки: з Рівного в лікарні інших областей. Цей інкубатор – найсучасніший з аналогічного обладнання, яке ми маємо, - зауважила Катерина Макарчук.

За статистикою, транспортна неонатальна бригада РОДЛ здійснює 250-300 виїздів за рік. Є досвід транспортування малюків до Києва - в Інститут серця.

Реалії війни також внесли корективи в роботу неонатальної бригади. У 2022-му під наглядом лікарів маленьких пацієнтів перевозили до кордону для подальшого лікування в Польщі. І тут важко обійтися без спеціального транспортного інкубатора з апаратом ШВЛ, пояснили у центрі.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews