1 березня виповнюється два роки бойовому підрозділу з Рівненщини – 14 окремому стрілецькому батальйону

01.03.2024 09:38   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

«Зродились ми великої години,
З пожеж війни і з полум'я вогнів…»

1 березня виповнюється два роки бойовому підрозділу з Рівненщини – 14 окремому стрілецькому батальйону. Це не свято і не привід для радості. Це не День народження. Це – Дата пам’яті.
Ми пам’ятаємо, що вже за тиждень, після вторгнення рашистів, роботящі руки людей Рівненщини зібрались у міцний кулак – 14 окремий стрілецький батальйон.


Ми пам’ятаємо бойовий шлях, який пройшли разом і яким продовжуємо йти. Одразу, після навчання на рівненському полігоні – сім місяців виконували бойові завдання на Сумщині. А зараз, вже більше року ми, рівняни, захищаємо український Донбас зі зброєю в руках на одному з найгарячіших напрямків фронту – Бахмутському. Вдалині від своїх домівок і тих, кого любимо. Щоб стримати «москальський мір» тут, щоб він не вдерся в наші домівки і не скривдив тих, кого ми любимо.
Ми пам’ятаємо, що багато з наших побратимів віддали своє життя за це. Пам’ятаємо кожного. Поіменно. І будемо пам’ятати, доки будемо живі, доки існуватиме 14 осб, рідна Рівненщина і вільна Україна.


Ми пам’ятатимемо тих, хто знову й знову брав до рук зброю і ставав плечем до плеча з побратимами, навіть після трьох поранень. Тих, хто прийшов до нас з двома синами. Тих, хто навчився більшому, щоб ще ефективніше боротися з ворогом. Усіх наших мужніх, самовідданих, заповзятих воїнів. Героям – слава!


А тих, хто зрадливо та боягузливо покинув наші лави – можемо хіба що по-людськи зрозуміти, тому що не кожному дано мати сміливість, хоробрість та мужність. Але, як українці, як патріоти – пробачити не зможемо.


Зате ми пам’ятаємо і вдячні тим, хто допомагає та підтримує нас. За кожен дрон, маскувальну сітку, окопну свічку, банку варення, дитячу листівку. За все. Дякуємо! Волонтерський рух українців – це те, що показує нашу силу і єдність усьому світу і те, що живить та зміцнює збройні сили України.
І ви пам’ятайте: 14 окремий стрілецький батальйон – ваш захист та оборона, ваш щит. А ви – рука, що тримає щит. Разом – до перемоги! Слава Україні!

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews