Ринок смартфонів стоїть на порозі глобальних змін

06.03.2024 13:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

За підсумками 2023 року дослідницька компанія Counterpoint Research зафіксувала невтішну статистику щодо ринку смартфонів, а саме продовження падіння продажів в усьому світі ще на 8% у порівнянні з кінцем 2022 року. Тенденція зберігається вже декілька років, проте на 2024 рік покладається багато надій та позитивних прогнозів.

Нові смартфони більше непотрібні

Дійсно, аналітики в усьому світі зазначають падіння інтересу до нових моделей сучасних смартфонів попри те, що їх вихід це все ще велика подія. Девайс так само залишається незамінним, а загальна кількість користувачів продовжує збільшуватися, адже сьогодні це повністю універсальний інструмент, який навіть обслуговує окремі галузі. Наприклад, індустрія азартних ігор з кожним роком все ближче до повного переходу на мобільні пристрої через банальну зручність, тому все більше гравців обирають грати з мобільного на https://rcgroup.com.ua/graty-na-gryvni/.

Ще однією характерною складовою тенденції є збільшення попиту на вторинний ринок, проте це пояснюється певними економічними факторами в окремих регіонах. Втім, більшість експертів сходяться на думці, що досить впливовим фактором є і те, що сучасні смартфони вийшли на такий рівень, що пропонують в цілому однаковий рівень якості, а сам життєвий цикл збільшився приблизно до 4 років, тому змінювати девайс користувач скоріше буде лише за потреби.

Ера штучного інтелекту

Після певного періоду спаду ринок смартфонів за прогнозами має вирівняти власне становище вже у 2024 році. Однією з причин аналітики називають технологічні досягнення в області вивчення штучного інтелекту, які активно застосовують розробники.

Практично всі великі бренди цього року роблять ставку саме на інтеграцію штучного інтелекту у роботу своїх операційних систем, обіцяючи докорінно змінити користувацький досвід:

  • Samsung;
  • Apple;
  • Huawei;

Якісь моделі застосовують інструмент штучного інтелекту для покращення роботи камери, десь він допомагає у спілкуванні та у роботі з текстом. Наприклад, одним з сервісів нового Samsung Galaxy S24 став AI Live Translate Call - можливість перекладати телефонну розмову іншою мовою в режимі онлайн.

Всі ці нововведення мають повернути цікавість користувачів, адже враховуючи темпи розвитку інструментів штучного інтелекту, попереду чекає чимало нових нововведень, що стануть ближчими до простого користувача. Передбачається, що головною особливістю нового покоління смартфонів стане більш гнучка оновлюваність, проте не виключається також і надання певних послуг за передплатою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews