Super-App - тренд у світі мобільних додатків на 2024 рік

07.03.2024 12:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Індустрія мобільних додатків стрімко змінюється просто на наших очах - додатків стає все більше, їх функціонал розширюється та стає незамінним, а віднедавна активну участь у цьому процесі беруть ще й інструменти штучного інтелекту. Проте аналітики стверджують, що попереду ехопа універсальних супер-додатків, яка вже наступила в Азії.

Успішні приклади супердодатків

За останній декілька років наявність мобільного застосунку для будь-якого бізнесу перейшла з категорії непотрібної забаганки до категорії обовʼязкових атрибутів. За своєю популярністю мобільні додатки обійшли інтернет-сайти, тому сьогодні зустрічаються у будь-якій галузі від послуг та розваг. Найбільш показовою така тенденція є в індустрії азартних розваг, де все більше букмекерів, які зібрані на https://b-p.com.ua/online-bookmakers/, пропонують завантажити власний додаток.

В середньому використовуємо приблизно 8 мобільних додатків на день, тоді як, наприклад, в Азії вже давно змінили підхід - сучасні додатки стають все більш універсальними та прагнуть обʼєднати в собі декілька зовсім різних функцій. Це значно підвищує зручність користування ними та створює нові можливості для бізнесу.

Одним з найвідоміших прикладів такого супердодатка є китайська платформа WeChat, яка відома як найбільш популярний месенджер, проте являє собою комплекс менших додатків різної спрямованості:

  • Спілкування;
  • Замовлення таксі або їжі;
  • Оплата рахунків;
  • Пошук необхідних послуг або навіть запис до лікаря.

Словом, додаток фактично обʼєднує весь інтернет в одному місці, а приклад виявився настільки успішним, що аналітики прогнозують йому велике майбутнє.

Чи є приклади в Україні?

Неодноразово наголошувалося на тому, що Україна ані трохи не відстає від світових тенденцій у розробці, а подекуди навіть задає власні тренди. Наприклад, застосунок “Дія” цілком можна вважати прикладом такого супердодатка за певними критеріями, адже за останні декілька років сервіс набув десятки нових функцій абсолютно різного призначення - від оформлення авто до отримання необхідних виписок та документів.

До успішних українських прикладів відносять також банківські додатки Приват24 та Mono Банк - вони обʼєднують десятки фінансових послуг, проте все ж зосереджені в одній площині. До тієї ж категорії можна віднести додатки, що спеціалізуються на доставці або послуг з трансферу - Bolt, Glovo та інші. В цілому ж тенденція Super-App знаходиться лише на етапі становлення, проте певне стирання кордонів між додатками спостерігається вже сьогодні.

Аналітики стверджують, що напрямок є дуже перспективним, а особливо після появи інструментів штучного інтелекту, які допоможуть точніше визначити поведінку та потреби користувачів, а також збільшити рівень автоматизації процесів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews