День народження Тараса Шевченка: які заходи готує Рівненська область

08.03.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Щороку, 9 березня, українці відзначають День народження Тараса Шевченка – українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, етнографа, громадського діяча. У свідомості кожного громадянина нашої держави Шевченко займає місце національного героя.  

З цієї нагоди на Рівненщині відбудеться низка урочистостей та заходів. 

Серед іншого у Рівненській обласній філармонії 8 березня о 12-ій годині пройде концерт «Шевченко: шлях до перемоги» (вхід вільний).

Також в Острозькому замку відкриють виставку «210» до дня народження Шевченка (захід-відкриття розпочнеться 8 березня о 10-ій годині). Зокрема, презентують частину ілюстрованих «Кобзарів» з колекції Острозького заповідника, найстаріше видання з яких датоване 1929 роком.

Вже 9 березня відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку. Початок о 08:00 на Майдані Незалежності у м.Рівне.

Крім цього, напередодні між громадами області відбулась передача Шевченківської естафети. Літературно-мистецька акція пройшла у Радивилівській громаді, де й передали естафету Дубенській громаді.

Пресслужба РівнеОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews