Екстраверт. Хто він

хто такий екстраверт: його типи та характерні особливості

09.03.2024 18:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Екстраверт – особистість, котра полюбляє активно взаємодіяти з оточенням та надзвичайно зацікавлена у спілкуванні. Типаж відрізняється від інших високим рівнем активності, комунікабельністю, однак  інколи великою розсіяністю.

Характерні риси екстравертів

Екстраверти відчувають себе досить комфортно в компанії великої кількості друзів та малознайомих людей. Вони прагнуть спілкування та активної взаємодії. Легко та швидко знаходять спільну мову з новими знайомими, враз адаптуючись до нового оточення. Вони не можуть сидіти вдома годинами, наприклад, за грою в гральні автомати igrovye avtomati. Їм краще відвідати реальний заклад, відчути його атмосферу і поспілкуватися з однодумцями.

Психологи виділяють два типи екстравертів:

  1. Діяльні. Володіють рисами характеру: наполегливість, лідерство, сильна мотивація до успіху. Прагнуть бути в центрі уваги. Часто займають керівні посади.
  2. Афіліативні. Відкриті особистості. Доброзичливі люди, котрі здатні легко спілкуватися з іншими. Для них досить велике значення має близькі відносини з рідними та друзями.

Основні риси екстравертів:

  • Прагнення весь час бути в центрі уваги;
  • небажання виконувати рутинні справи;
  • бажання різноманітності.
  • легкість у встановленні нових знайомств і комунікації з незнайомцями;
  • поринання з головою у виконання цікавого завдання;
  • готовність брати на себе важкі виклики;
  • висловлення думок, які приходять в голову: часто екстраверти озвучують щось, добре не подумавши.

Екстраверти досить швидко розмовляють. Зазвичай, вони розповідають про себе та своїх близьких. Не вміють добре вислухати співрозмовника.

Способи взаємодії

Працюючи з екстравертами, ставлячи завдання, важливо дати їм час, щоб подумати. Після, варто поставити додаткові запитання, щоб впевнитися, що завдання зрозуміло. Екстраверти, зазвичай, бажають брати проєкти, які дозволять їм відкривати нові можливості. Максимально ефективно вони працюють в конкурентному середовищі. Такі умови максимально їх мотивують.

Варто дозволити екстраверту:

  • Бути в центрі уваги,
  • ділитися досвідом,
  • вести дискусії.

В таких умовах людина здатна активно діяти та максимально проявити свої здібності. У екстравертів, зазвичай, адекватна самооцінка. Вони впевнені в собі. Для більшої мотивації варто регулярно відзначати їх досягнення, висловлювати слова підтримки та похвали.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews