На Хмельницькій АЕС завершено реалізацію одного з важливих заходів КЗППБ

11.03.2024 12:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
На Хмельницькій АЕС завершено реалізацію одного з важливих заходів Комплексної зведеної програми підвищення безпеки енергоблоків (КЗППБ).
 
У 2023 році на другому енергоблоці ХАЕС завершено реалізацію оснащення стаціонарними неавтоматичними установками газового пожежогасіння приміщень АЕС, що містять електротехнічне та електричне обладнання. Це один із заходів, спрямований на підвищення безпеки, які впроваджуються на енергоблоках АЕС України.
 
У рамках даного етапу встановлювались системи неавтоматичного та локального газового пожежогасіння, вуглекислотні вогнегасники залежно від пожежного навантаження в приміщенні, а також наявності оперативного персоналу.
 
Системи газового пожежогасіння працюють за об’ємним способом, тобто створюють певну концентрацію вогнегасної речовини в об’ємі, що захищається, при якій припиняється горіння. Такі системи застосовані для захисту важливого для безпеки АЕС електричного та електронного обладнання. Цей спосіб гасіння пожежі не завдає шкоди іншому обладнанню, забезпечує функціональність не пошкодженого пожежею устаткування.
 
Заступник начальника електричного цеху Володимир Суханевич розповідає, що роботи виконувалися також із залученням спеціалістів різних дільниць ЕЦ й інших підрозділів ХАЕС. Тільки злагоджена робота дозволила виконати значний об’єм робіт у стислі терміни.
Облаштування установками пожежогасіння передбачало встановлення протипожежних дверей, балонів з вогнегасною речовиною, розподільчих трубопроводів, вогнезатримуючих клапанів та приймально-контрольних пожежних приладів, які керують даною установкою.
 
До пожежної безпеки на АЕС України висуваються особливо високі вимоги, зокрема пожежна система повинна функціонувати у постійному режимі безвідмовно та справно. Крім того, робота стаціонарних неавтоматичних установок газового пожежогасіння пов’язана з іншими системами. Реалізація такого комплексу заходів дозволяє підтримувати пожежну безпеку на найвищому рівні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews