Загинули на Донецькому напрямку: Рівне попрощається з двома полеглими на війні Героями

12.03.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Олег Диновський народився 29 червня 1984 у с. Тараканів Дубенського району. Після смерті тата у 2014 році Олег став старшим у сімʼї. Він був опорою та підтримкою для своєї матусі Ольги та молодшого брата Олексія, який зараз теж служить у ЗСУ.
 
- Такі люди, як Олег, приходять на цю землю як носії добра і світла. Його щирість та доброта вражала усіх, хто його знав - і друзів, і родину, і побратимів. Найбільшою цінністю, сенсом життя для Олега були дружина Яна та донечки 16-річна Альвіна та Мілана, якій зараз лише 2,5 рочки. Для них він жив і працював, творив і будував, - діляться рідні.
 
Олег мав саму мирну професію. Закінчив Мирогощанський аграрний коледж, а згодом Львівську аграрну академію. Займався приватним бізнесом, допомагав армії, працював. Навіть у коротких і рідких відпустках він трудився - ремонтував, будував для своїх дівчаток.
 
Олег любив Україну та вірив у перемогу. Вже під час війни вони з дружиною придбали будинок. Він відремонтував та обладнав його. І влітку 2023 р вони переїхали у нову оселю.
 
- Олег був мобілізований у березні 2023 року. Без роздумів та вагань він пішов захищати свою країну та свою родину. Олег - гордість і цінність нашої родини. А такі люди як він - цінність української нації! - переконані рідні.
 
На жаль, 39-річний солдат Олег Диновський загинув 5 березня 2024 року, виконуючи бойові завдання на Донецькому напрямку.
 
Олександр Данилюк народився 11 січня 1972 року у місті Рівне. Закінчив 18 місцеву школу, а потім здобув фах слюсаря-монтажника у ПТУ №38. Строкова служба в армії проходила на території білорусі у ракетних військах.
 
- Саша працював багато де, але переважну більшість часу був водієм. Мав право керувати усіма категоріями транспорту. В останні роки працював на СТО, займався ремонтом автівок, адже дуже добре в них розумівся, - розповідає брат Героя Олег.
 
Тихий, спокійний, врівноважений Олександр - хороший брат, вдячний син для матері, люблячий батько двох синів - 26-річного Максима від першого шлюбу та 10-річного Дмитра від другої жінки. Він прагнув допомагати людям. Регулярно був донором крові.
 
- Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, брат в перші дні пішов до військкомату. Хотів стати на захист країни, своїх рідних, дітей. Його записали в резерв, викликали вже у січні 2023 року. Відтоді Саша пішов служити. У нього завжди все було добре. Принаймні саме так говорив, як напевне говорять усі, щоб не нервувати рідних, - продовжує Олег.
 
52-річний солдат Олександр Данилюк загинув 5 березня 2024 року в результаті артилерійського обстрілу на Донецькому напрямку.
 
Прощання із Героями відбудеться сьогодні, 12 березня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають Олександра Данилюка його на кладовищі Нове, а Олега Диновського у рідному Тараканові.
 
Пресслужба Рівнеради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews