Більше двохсот людей читали та співали Шевченка: у Рівному встановили рекорд

12.03.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У бібліотечній світлиці підсумували та привітали переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. Цьогоріч кількість учасників стала рекордною. Це понад 250 молодих людей, які читали, співали, малювали та грали Тараса Шевченка.

Цьогоріч конкурс був присвячений національно-визвольній боротьбі українського народу за свободу й незалежність та на відзначення 210-ої річниці від дня народження Великого Кобзаря. 

Привітав та нагородив талановитих знавців Шевченка перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Сучасна молодь вже пише нову історію Україну, про Героїв, які боронять наші землі та про силу духу. Про цю незламність, жагу до волі і писав Шевченко двісті років тому. Щиро дякую митцям та дослідникам за знання та любов до великого поета. Дякую наставникам та вчителям, які мотивують дітей до творчості», сказав Сергій Подолін.

Нагадаємо, що такі творчі змагання відбуваються 23 рік поспіль і проходять у чотири етапи: шкільний, районний, обласний та загальноукраїнський. Окрім того, можна було обрати чотири номінації: «Література», «Історія України і державотворення», «Образотворче мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво».

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews