В одному з медзакладів Рівненської області з'явиться кабінет психологічної підтримки

13.03.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Днями у Рівненському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі  розпочала свою роботу психологиня всеукраїнського БФ «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій». Як розповідають у центрі, фахівчиня надаватиме психологічну допомогу працівникам медичного підприємства безпосередньо на робочих місцях.

Окрім того, до кінця березня в закладі облаштують кабінет психологічної підтримки. Тут лікарі, середній медичний персонал, соціальні працівники зможуть отримати індивідуальні та групові консультації, для них проводитимуть сеанси психоемоційного розвантаження, арт-терапевтичні техніки та ряд інших активностей.

Очільниця закладу пояснює, що в час хронічного стресу та психоемоційного навантаження фахова підтримка психолога, як ніколи актуальна для працівників закладу. Це також дозволить зняти психологічне напруження колективу та формуватиме навички психологічної самодопомоги.

До слова, з 2023 року кабінети психологічної підтримки діють у 3 областях України: Одеській, Миколаївській та Київській. Тепер до них доєднаються ще 5 областей, серед яких Рівненська.  

Дана ініціатива реалізується завдяки всеукраїнському БФ Коаліція ВІЛ-сервісних організацій в рамках Проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» міжнародної організації PATH за фінансування Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews