У Рівному п’ятий рік поспіль вручали Всеукраїнську літературну премію імені Анатолія Криловця

13.03.2024 09:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

популярне


У Рівному нагородили лауреатів всеукраїнської літературної премії імені Анатолія Криловця, відомого українського поета, перекладача, літературознавця, кандидата філологічних наук, доцента, відмінника освіти України, члена НСПУ, заснованого Національною спілкою письменників України із Рівненською організацією НСПУ.

Вже п'ятий рік поспіль за премію змагалися поети з усієї України, пише  https://litgazeta.com.ua

нуль
Фото: Наталія Рівненська

 

Вручення цієї премії є символічним, не лише як пам’ять про світлу людину та українського поета – земляка, а також як приклад добра і допомоги людям, які хочуть нести художнє слово. Можливо, для кого саме ця премія стане вирішальною та відкриє великий шлях до творчості, у світ літератури. Таким чином, таким був Анатолій Олександрович, вмів роздивитися серед тисячі творчу душу і запалити її, безкорисно простягав руку допомоги, вірив і відкривав нові шляхи. Саме він започаткував в Острозькій академії спеціальність «Літературна творчість», заснував обласну премію для тих, хто тільки закріпив свій творчий шлях, імені Михайла Дубова, всеукраїнську літературну премію за патріотизм імені Івана Низового, написав низку рекомендацій молодим авторам для вступу до лав Національної спілки письменників. Україна, яка вже сьогодні є успішними письменниками.

Захід пройшов у Рівненській обласній науковій універсальній бібліотеці у змішаному форматі. Участь у заході взяли члени журі, колеги по перу, учасники та новообрані лауреати цієї премії.

нуль
На фото: Наталія Демедюк, Роман Криловець
 

Незмінним складом журі лишаються: старший син Анатолія Криловця Роман та дружина Наталія, письменник, голова Закарпатської організації НСПУ Василь Кузан, поетеса, дитяча письменниця, держава НСПУ Світлана Луцкова, поетеса, художниця, журналістка Наталія Демедюк, доктор філологічних наук, професорка Галина Вокальчук та голова оргкомітету Премії – письменниця, перекладачка, держава НСПУ та НВМС Валентина Люліч.

нуль
 

Премія присуджується за призначенням популяризації та підтримки талановитих українських письменників за вагомі твори високого ліричного змісту та звучання в номінаціях: «Любовна лірика» та «Філософська лірика», у кожній вступній лауреати першого, другого та третього ступенів.

Премія вручається щороку 20 лютого до дня народження поета Анатолія Криловця, а переможці отримають грошове винагороду та диплом.

Лауреатами премії цього року стали у номінації «Любовна лірика»:

І місце – Мирослава Кирильчук,

ІІ місце – Ірина Мельник (Мостепан),

ІІІ місце – Ольга Гопанчук.

 

У номінації «Філософська лірика»:

І місце – Ірина Зелененька,

ІІ місце – Світлана Мейта (Гуменюк),

ІІІ місце – Олена Бодасюк.

додатково того, відзнаки Премії отримали Оксана Філіпчук, Микита Рижих, Алла Бабенко, Тетяна Шаповал, Валентина Турчин, Вікторія Кравченко, Діана Целюк, Богдан-Любомир Притула.

Слід відмітити, що премія імені Анатолія Криловця – єдина премія всеукраїнського масштабу, яка вручається саме у Рівному. Премія вручається і надається, а організатори вже готуються до наступного конкурсу.

нуль
 




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews