Спортсмен із Рівненщини виборов бронзу на зимових Дефлімпійських іграх

14.03.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Першу в історії області бронзову медаль на зимових Дефлімпійських іграх виборов Володимир Заболотний - рівненський спортсмен, майстер спорту України з шахів серед спортсменів з вадами слуху.

Він єдиний представник Рівненщини на міжнародних змаганнях, які відбулись в турецькому місті Ерзурум. Раніше шахіст уже виступав у складі національної збірної України на ХІХ зимових Дефлімпійських іграх та брав участь у Всесвітній шаховій олімпіаді.

Як розповідають у Рівненському регіональному  центрі з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», українська національна збірна змагалась у 5 видах спорту: лижні перегони, гірськолижний спорт, керлінг, сноуборд та шахи.

В підсумку збірна команда України здобула 19 медалей, з яких 10 золотих, 5 срібних та 4 бронзових, посівши перше місце за кількістю золотих нагород.

У змаганнях з шахів серед змішаних команд у програмі швидка гра Володимир Заболотний виборов 3 місце.

В особистих змаганнях серед чоловіків у програмі бліц наш спортсмен посів 34 місце серед 61 учасника, здобувши 5,5 очка з 11 можливих.

Загалом у цьогорічних XX Дефлімпійських іграх взяли участь понад 500 спортсменів з порушеннями слуху із 36 країн світу.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews