Більше шестиста осіб у черзі: Рівненщина працює над вирішенням житлового питання ВПО

15.03.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

В області діє робоча група, яка займається вирішенням житлових питань ВПО. Зокрема, формуванням відповідного фонду для тимчасового проживання. До участі долучились представники обласної влади, Ради з питань ВПО, Нацсоцслужби, ДСНС.

«Житлове питання залишається найбільш актуальним. Тож наразі працюємо над визначенням приміщень для розміщення переселенців. Деякі з них у належному стані, частина потребуватиме ремонту. Важливо створити гідні умови проживання наших людей. Адже вже понад 600 осіб у черзі на отримання житла», - пояснила заступниця голови РівнеОДА Людмила Шатковська.

На першому етапі підготували перелік гуртожитків в області та проаналізували об’єкти, які можуть бути передані до комунальної власності й використанні для розміщення.

Таке житло надаватиметься терміном на 1 рік із можливістю продовження. 

Отримати його зможуть особи, чиє помешкання було зруйноване внаслідок війни, знаходить на окупованій території або в зоні бойових дій. Для цього необхідно звернутися до уповноважених органів (відповідної сільської, селищної, міської ради), за місцем реєстрації її як ВПО.

Прессслужба РівнеОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews