Як використовувати двосторонній скотч для ремонту та декору

19.03.2024 14:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Усім нам — навіть людям безмежно далеким від ручної праці — доводиться час від часу вирішувати певні ремонтно-побутові задачі. Скажімо, знайти куди прилаштувати чергову рамку з фото в обмеженому просторі своєї квартири чи впевнитися, що нова полиця з книгами не звалиться прямісінько на маківку нам чи кому-небудь з наших гостей. І немає кращого засобу, аби впоратися з подібними негараздами, ніж двосторонній скотч 3М.

Свою популярність серед широкого кола користувачів двосторонній скотч здобув завдяки надзвичайній легкості та зручності застосування. Якщо механічні засоби кріплення потребують залучення додаткових інструментів, рідкі клеї — терпіння та наявності декількох зайвих годин, то скотч позбавлений подібних недоліків. 

З’єднання двох поверхонь за допомогою клейкою стрічки до снаги будь-кому ще й з тієї причини, що не позбавляє користувача права на помилку. Скріплені таким чином матеріали не пошкоджуються, а тому — у разі виникнення такої потреби — можуть бути відокремлені один від одного та використані ще раз.

Таким чином чи не єдине, про що треба турбуватися — це правильний вибір двостороннього скотчу. Пам’ятайте: для різних ремонтних та декораторських задач вам знадобляться різні види клейкої стрічки 3М.

До прикладу, для монтажу меблів, розміщення елементів оздоблення в інтер’єрі чи створення нестандартних дизайнерських конструкцій радимо обирати скотч на спіненій основі. Його головна властивість — сильна початкова адгезія, що дозволяє легко з’єднувати між собою неоднорідні за формою та матеріалом деталі.

А ось тонка клейка стрічка стане у нагоді тим, хто прагне максимально непомітно скріпити два елементи між собою. Або має на меті тимчасове з’єднання двох поверхонь та особливо піклується про їхню неушкодженість.  Крім того, тонкий скотч 3М можна використовувати для ламінування, ізоляційних робіт чи склеювання текстильних матеріалів.

Якщо ж ви затіяли справді масштабний ремонт чи ваші погляди на належну кількість та розміри декору є доволі екстравагантними, то придивіться до стрічок 3М VHB. Ці стрічки 3М здатні забезпечити довготривале та стійке до деформацій з’єднання між деталями з великою вагою, виготовленими зі скла, деревини, пластику, композиту чи металу. 

Звичайно — крім загального цільового призначення — є й інші нюанси, які слід враховувати обираючи двосторонній скотч для ремонту та декору. Так, не останню роль грає природа використаного у клейкій стрічці адгезиву: акриловий адгезив більше ніж каучуковий підходить для застосування на відкритому просторі, оскільки краще витримує температурні зміни та дію прямих сонячних променів. Також зважайте на колір стрічки, вказаний в індивідуальних характеристиках кожного товару — обирайте той, що не порушить естетичності вигляду утвореного кріплення.

На сайті Inta.pro на вас чекає багатий вибір клейких стрічок 3М, цілком здатний задовольнити найприскіпливішого покупця. Який би сміливий дизайнерський задум ви не плекали, ви знайдете надійний засіб втілити його у життя. І йдеться не тільки про двосторонні скотчі. Зверніть увагу і на супутні товари: прикаточні валики для більш рівномірного нанесення стрічки та матеріали для попередньої обробки поверхонь, що допоможуть досягти кращої адгезії — все це ви зможете детальніше дослідити у відповідному розділі каталогу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews