У Рівненській області з'явився ще один центр психічного здоров'я

21.03.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Його відкрили в одному з приміщень Гощанської багатопрофільної лікарні. Це вже другий такий заклад на Рівненщині, який з'явився в рамках реалізації україно-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я для України» / Mental Health for Ukraine (MH4U).

Перший запрацював наприкінці січня у Вараші. У центрі працюватиме мультидисциплінарна команда фахівців: лікар-психіатр, психолог, лікар-психотерапевт та соціальний працівник. Вони допомагатимуть людям з психотравмами внаслідок пережитих стресів чи трагедії відновити та зберегти психічне здоров’я.

Крім того, в рамках проєкту планується продовжити вже розпочаті ініціативи. А саме - завершити навчання лікарів та медсестер ПМСД за програмою ВООЗ MHGap, щоб повністю покрити первинну ланку. Перспективи співпраці проєкту з Гощанською територіальною громадою вчора закріпили в Меморандумі.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews