Новий ігровий монстр? Тест Xiaomi 14 зі Snapdragon 8 Gen 3 в іграх

21.03.2024 15:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Xiaomi 14 — новий компактний флагман, оснащений потужним процесором Snapdragon 8 Gen 3, який обіцяє високу продуктивність у мобільних іграх. Крім топового чипсета, смартфон може похвалитися екраном з роздільною здатністю 2670x1200 і 12 ГБ швидкої оперативної пам'яті стандарту LPDDR5X. У цій статті ми проведемо серію тестів, щоб оцінити ігрові можливості гаджета і визначити, наскільки добре він впорається з вимогливими мобільними іграми. 

PUBG Mobile і PUBG New State — у гонитві за високими FPS

Насамперед запускаємо парочку королівських битв від PUBG. Ми виставили максимальні налаштування графіки, але розробники обмежили нас 90 FPS замість бажаних 120. В обох іграх гаджет впевнено тримає стабільні 90 FPS з рідкісними просіданнями до 87. Тим, хто обожнює проходити шутери «Battle Royal», уже варто купити Xiaomi 14, а більше опцій графіки для флагманів рівня Snapdragon 8 Gen 3 з'являться з оновленнями.

Call of Duty Mobile та Mobile Legends — підкорюючи нові вершини

У Call of Duty Mobile нас зустрічають максимальні налаштування і підтримка 120 FPS у мультиплеєрі. І тут Xiaomi 14 не підводить — стабільні 120 кадрів за секунду протягом усього матчу без єдиного просідання. Mobile Legends теж не змусила смартфон «попітніти». На налаштуваннях Ultra і Super (90 FPS) гра працює «як годинник», а 120 FPS на високих і поготів не повинні стати проблемою для цього монстра.

COD Warzone Mobile і CarX Street — межа можливостей?

У COD Warzone Mobile нам доступні тільки налаштування графіки рівня High, але й цього вистачає для стабільних 60 FPS. Мабуть, розробникам ще належить оптимізувати гру для топових пристроїв. CarX Street знімає всі обмеження і дозволяє Xiaomi 14 викластися на повну. Щоправда, ми помітили коливання FPS від 30 до 60, ймовірно, через тротлінг або підвантаження текстур. Але коли гра стабілізується, частота кадрів впевнено тримається на позначці 60.

Genshin Impact — перевірка на міцність

Тут нас чекає невеликий сюрприз — FPS нестабільний і в основному коливається близько 50–56, іноді провалюючись до 50. Приблизно таку ж продуктивність показує Samsung Galaxy S24 на базі Exynos 2400. Після 30 хвилин дослідження світу Тейвата температура в районі камери досягла 45°C. Спекотно, але в межах норми.

Вердикт — компактний ігровий звір

За результатами нашого тестування Xiaomi 14 зі Snapdragon 8 Gen 3 однозначно демонструє флагманську ігрову продуктивність. Дається взнаки відсутність оптимізації у великих проєктах, але більшість популярних мобільних ігор працюють при стабільних 90–120 FPS. Єдине, в деяких випадках розробникам не вистачає налаштувань графіки, щоб повністю розкрити потенціал чипа. Звісно, під час тривалих ігрових сесій можливе нагрівання і тротлінг, але загалом Xiaomi 14 — гідна альтернатива ігровим флагманам у компактному корпусі. Якщо ви шукаєте потужний смартфон для мобільного геймінгу і не хочете тягати з собою планшет, придивіться до цієї моделі. Вона точно не підведе в найвідповідальніший момент.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews