У Рівному показали, яким буде «Готичний сад Органного залу» (відео)

22.03.2024 20:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

21 березня в "Майстерні міста Рівне" відбулась публічна презентація проєкту нового культурного простору Рівного "Готичний сад Органного залу": архітектурно-планувальні рішення, благоустрій, візуалізації".

«Готичний сад Органного залу – новий культурний простір Рівного, як екологічна реновація території пам’ятки архітектури» відбувається за підтримки партнерів.

Грантодавці: програма ZMINA: Rebuilding, за підтримки фонду ІЗОЛЯЦІЯ (Україна), мережі Trans Europe Halles (Швеція), Maly Berlin (Словаччина), що фінансується програмою ЄС «Креативна Європа».

Результатом Проєкту стане розроблена концепція, а саме архітектурно - планувальні рішення та проєктно – кошторисна документація екологічного, культурного простору в історичному центрі міста, доступного для мешканців, туристів та гостей Рівного. До втілення Проєкту залучені експерти з числа архітекторів, урбаністів, ландшафтних дизайнерів, екологів, фахівці з інклюзії, культурної спадщини, історики, краєзнавці, а також небайдужі рівняни.

На території 11 соток планується сцена, майданчик для глядачів, фотозони, ванночка для птахів, цікавинки для дітей, відновлення ліхтарів, створення декоративної підсвітки тощо. Для озеленення використають плющ, виноград та інші рослини.

Проєкт є кроссекторальним, пов’язуючи сектори урбаністики, культурної спадщини, музики, екології, туризму та розвитку культури Рівного. Для кращого розуміння Проєкту «Готичний сад Органного залу» Елеонора Стеценко запросила музикознавицю з лекцією про відомого польського композитора та дендролога Кшиштофа Пендерецького.

В межах Проєкту буде проведено екологічну громадську толоку (18 квітня) та концерт просто неба (оpen air) у травні за участі академічного камерного оркестру.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews