У Рівному висадили 17 гінкго білоба - Greening of the Planet

26.03.2024 23:09   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Представники Greening of the Planet на Рівненщині відкрили черговий сезон, висадивши у рівненському парку «Хімік» 17 чудових гінкго білоба. Саджанці мають висоту від 1,5 до 2,0 метри, тож мешканці міста можуть вже цього квітня приходити спостерігати за рослинами.

«Гінкго - довговічне та найстаріше дерево на планеті, є памʼяткою природи світового значення і занесене до Червоної книги світу. Це дерево - лікар! На Рівненщині чи не одним з найперших розплідників гінгко є садиба рівнянина Терещука Анатолія Івановича, який почав займатись цим видом в 1998 році. Він навіть долучився до висадки, подарувавши парку кілька саджанців, вирощених власноруч», - розповіла Катерина Євушко, координаторка всесвітньої організації на Рівненщині.

Стежку, яку формують щойно висаджені дерева, організатори назвали: «Стежина прав та свободи українців». Знаково, що під час події був оголошений збір на дрони для юних захисників, котрі власноруч замовляють комплектуючі, збирають та тестують дрони, відправляючи їх на передову!  Під час висадки було зібрано 3284 грн – розповіли організатори.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews