Незвичний тиждень провели в мистецькому ліцеї села Олександрія, що на Рівненщині

28.03.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

В Обласному мистецькому ліцеї в с. Олександрія протягом двох тижнів проходила акція «Кольоровий тиждень». Кожного дня учні та вчителі носили одяг різних кольорів.

Головне правило - щоб елемент одягу співпадав з кольором дня.

Понеділок був відзначений червоним кольором, який символізує добро, любов, дружбу та щирість.

Вівторок вибрали синім, що асоціюється зі спокоєм та вірністю.

Жовтий колір середи - радість і оптимізм, а зелений четвер - емоційність та творчість.

На завершення тижня, в п'ятницю, всі вдягли білий одяг, що означає гарне самопочуття та чистоту.

Як розповіли у ліцеї ентузіазм та творчий підхід вчителів, допомогли зробити тиждень справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. 

До речі, психологи визначили, що вибір колірного тону кардинально впливає на психоінтелектуальний стан особистості. Стримане в кольоровій гамі середовище приваблює, заспокоює, сприяє творчій атмосфері, покращує комунікації людей. Тон здатний впливати на почуття. Дослідження довели, що 80% кольору «поглинається» нервовою системою, а 20% – зором.

Нагадаємо, Обласний мистецький ліцей в с.Олександрія - один із трьох обласних спеціалізованих закладів освіти, де, окрім повної загальної середньої освіти, учні здобувають профільну мистецьку освіту за кількома напрямками: музичним, художнім, хореографічним та іншими. 

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews