Студенти-хіміки побували на Хмельницькій АЕС

29.03.2024 11:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
28 березня студенти та викладачі Житомирського державного університету з освітньою метою відвідали підрозділи ХАЕС.
 
Оглядову екскурсію та зустріч з атомниками організували для здобувачів вищої освіти спеціальності «Хімія», щоб теоретичні знання набули практичного застосування. Саме зараз студенти знайомляться з діяльністю різних підприємств, виконуючи практичні завдання з хімічного виробництва та сертифікації лабораторій.
 
Під час екскурсії на Хмельницьку АЕС студенти дізнавалися про особливості професійних обов’язків атомників. Студенти побували на повномасштабному тренажері блочного щита управління, а пізніше відвідали один з основних виробничих підрозділів ХАЕС – хімічний цех, де персонал лабораторій продемонстрував майбутнім хімікам сучасне обладнання. Завершальним етапом екскурсії стало відвідування щита та фільтрувальної зали хімічної водоочистки.
 
Керівник групи, проректор університету Володимир Чумак подякував атомникам за можливість ознайомитися з виробництвом та висловив сподівання на подальшу співпрацю заради розвитку держави та Перемоги.
 
Співпраця з вишами сприяє більш якісній підготовці майбутніх фахівців, формує розуміння основних посадових обов’язків та допомагає у виборі їх подальшого працевлаштування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews