Загинув ще в червні минулого року: Рівне попрощається із полеглим на війні Захисником

02.04.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Віталій Цибульський народився 6 жовтня 1984 року в с. Орехово Приморського краю колишнього СРСР в сім'ї військовослужбовця та вихователя. У 1993 році разом із сім'єю переїхав до рідного краю батька - м. Рівне, яке і стало Батьківщиною Віталія. Навчався у загальноосвітніх школах № 11 та 26.

- Він любив природу та пізнавав світ і себе через неї. У юнацькі роки в цьому допомагала Рівненська екологічна школа Палацу дітей та молоді. Захоплювався музикою, грав у місцевих рок-гуртах та ударних установках, брав участь у багатьох Всеукраїнських фестивалях рок музики, - розповідає мама Героя Галина.

З 2007 по 2018 рік Віталій жив та працював у Чеській республіці. Вирішальну роль в поверненні на Батьківщину та зміну його миролюбивого світогляду стало вторгнення росії в Україну у 2014 році. У 2019 році Віталій вирішив закінчити почату ним у 2001 році вищу освіту та вступив до Національного університету Острозька академія на факультет Громадське здоров'я.

Але повномасштабне вторгнення росії в Україну завадило закінчити цей навчальний заклад та отримати омріяну професію.

- Коли тільки почали лунати перші вибухи, під час розмови з сином, сказала, що й не знаю, що далі робити. А він відповів коротко: А я знаю. І пішов до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Нікому нічого не сказав, просто пішов і став на облік. Якщо він прийняв рішення, то не відступав від нього. Так було і зі службою - хотів у ЗСУ, не зважаючи на те, що мав обмежену придатність до військової служби у військовий час за станом здоров'я, - продовжує мама.

У жовтні 2022 Віталій вдруге пішов до ТЦК, аби добровольцем вступити до лав ЗСУ. Його мобілізували, і вже за місяць підготовки він виконував бойові завдання на Луганському напрямку.

- Під час одного з таких завдань, у січні 2023 року, його поранило, мав множинні вогнепальні осколкові поранення, але це не стало на заваді до продовження боротьби. І одразу після лікування на початку березня 2023 Віталій повернувся до свого підрозділу. Завдяки знанням з Острозької академії та болючій практиці, отриманій на полі бою, Віталік рятував життя та допомагав побратимам не тільки зброєю, - додає Галина.

На жаль, 13 червня 2023 року 38-річний солдат Віталій Цибульський загинув під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації проти України на Луганському напрямку.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 2 квітня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі Нове.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews