Другий ранок поспіль Рівне у скорботі: сьогодні прощаємося ще з одним загиблим Героєм

03.04.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Андрій Машлай народився 22 грудня 1985 року у Рівному. Закінчив Рівненський ліцей №22. Далі була строкова служба в армії, яка проходила у прикордонних військах.
 
- Потім Андрій змінив чимало робіт, останнім часом працював на будівництвах. Спершу в Рівному, потім за кордоном, а згодом повернувся знову в рідне місто. Коли ж розпочалося повномасштабне вторгнення, Андрій провів дружину та двох синів у Польщу, а сам добровольцем пішов у військкомат. І вже в середині березня розпочав службу в Збройних силах України, - розповідає мама Героя Людмила.
 
Про службу рідним розповідав небагато - намагався вберегти від зайвих хвилювань.
 
- Спершу Андрій проходив навчання на полігоні, а потім його направили у Одесу, де служив у проти-повітряній обороні. Розповідав, як виїжджали в складі мобільних груп. Це йому подобалося. Ми говорили, як військовий з військовим, звісно були гарні моменти, було і те, що не подобалося. Але це служба, - каже старший брат Героя Павло.
 
Андрій розповідав, як разом із побратимами облаштовували позиції та бліндажі, як допомагали один одному.
 
- Його поважали, адже був надзвичайно добрим, веселим, працьовитим. Він мав свою думку та відстоював її. Дуже любив футбол. Сам грав, вболівав за Верес, цікавився новинами клубу - як зіграли, хто тренер - навіть, коли сам вже служив, - розповідає Павло.
 
У березні 2024 року Андрія перевели на службу на Донеччину. Він говорив, що хотів би повернутися до служби у мобільних групах ППО, але...
 
38-річний старший солдат Андрій Машлай загинув 27 березня 2024 року на Донецькому напрямку, виконуючи бойове завдання, пов’язане із захистом Батьківщини.
 
Прощання із Героєм відбудеться завтра, 3 квітня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі Нове.
 
Пресслужба Рівнеради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews