Опалювальний сезон завершився: чи працюватимуть на Рівненщині й надалі Пункти Незламності

03.04.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Попри завершення опалювального сезону, Пункти незламності продовжать працювати по всій країні.

Таке рішення прийняте через ворожі обстріли енергосистеми. Про це під час засідання Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи пунктів повідомив Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Рівненщину представляв перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Низка громад та міст вже ухвалили рішення про завершення опалювального сезону. Причиною стали погодні умови та вимкнення опалення. Зруйновані об’єкти енергетики ремонтуються. Графіків вимкнення стає з кожним днем все менше. Нагадаю, що Уряд схвалив постанову, яка унормує питання переведення роботи пунктів на постійну основу. Також унормуємо питання використання майна Пунктів незламності, зокрема генераторів, старлінків та іншого обладнання», - сказав Олександр Кубраков.

Нагадаємо, на Рівненщині функціонує 465 Пунктів незламності. Всі оснащені автономними джерелами живлення. Там є подовжувачі для зарядження мобільних пристроїв, чай, кава, гаряча/питна вода.

Сергій Подолін також зазначив, що в області 8 мобільних пунктів на базі намету ДСНС будуть переведені в режим «готові до відкриття». Це означає, що впродовж двох годин, у разі надзвичайної ситуації, вони знову будуть розгорнуті.

Уся інформація по Пунктах незламності опублікована на порталі Дія, де постійно оновлюються локації. Карта за посиланням: nezlamnist.gov.ua.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews