Тиждень у Рівному почнеться зі сліз: сьогодні місто прощається із загиблим на війні Героєм

08.04.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Олексій Феліндаш народився 24 листопада 1972 року у місті Курахове на Донеччині. Тут закінчив школу, здобув фах електрика, працював на теплоелектростанції ДТЕК у рідному місті.

- Тато служив в армії, але потім повернувся в рідне місто. Він був надзвичайно добрим, світлим. Мої друзі його побоювалися, адже тато такий великий, мав суворий погляд. Але він був надзвичайно добрим. Мав золоті руки, міг дома зробити усе. Завжди підтримував мене, хотів щоб я розвивалася, вчилася, удосконалювалася, - розповідає єдина донька Героя Анастасія.

Війна у рідному місті Героя розпочалася у 2014 році, коли російські військові вперше з'явилися на Донеччині.

- Я покинула окупований Донецьк, переїхала у Рівне, адже хотіла отримати нормальний диплом, а не їх папірець. Тато мав проблеми з серцем, тому не служив, але з міста не виїхав, адже там живе бабуся. Він їй допомагав, не міг залишити. Але у липні 2022 року тата мобілізували, - продовжує Анастасія.

Про службу Олексій доньці не розповідав, намагався вберегти її. При першій можливості телефонував або надсилав повідомлення, що з ним усе гаразд, що він живий.

На жаль, 3 квітня 2024 року 51-річний старший солдат Олексій Феліндаш загинув у боротьбі з ворогом на рідній Донеччині.

Прощання із Героєм відбудеться сьогодні, 8 квітня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі Нове.

Пресслужба Рівненської міськради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews