Роман Іванісов: Новий очільник НАЗК налаштований на якісний результат

11.04.2024 07:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
На засіданні Комітету з питань антикорупційної політики Верховної Ради познайомилися з новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції - НАЗК Віктором Павлущиком та заслухали його бачення пріоритетних напрямків роботи Агентства, - повідомив народний депутат від Рівненщини та член антикорупційного комітету ВРУ Роман Іванісов.
 
null
Серед іншого Віктор Павлущик озвучив членам комітету наступне:
- робота над якісною автоматизацією процесу перевірки декларацій;
- реалізація Державної антикорупційної програми через ключовий ресурс ІСМ ДАП (Інформаційна система моніторингу реалізації Державної антикорупційної програми);
- визначення корупційних ризиків, перевірка звітів політичних партій, реєстр прозорості тощо.
 
"Разом з колегами поставили очільнику Агентства багато резонансних запитань. Цікавилися його позицією щодо помилок в деклараціях та використання їх (у деяких випадках) як елемент політичного тиску. Також питали і про перелік підсанкційних компаній, концентрацію на топ-корупціонерах, перевірку декларацій співробітників ВЛК.
 
Отримали конкретні відповіді. Бачимо, що голова НАЗК налаштований на якісний результат. Своєю чергою запевнили, що готові підтримувати на законодавчому рівні новітні ефективні розробки Агентства.
 
Також під час засідання розглянули законопроект №11079-1, в якому йдеться про умовно-дострокове звільнення осіб від відбування покарання для безпосередньої участі у обороні країни та захисті її територіальної цілісності. В частині, яка стосується звільнення осіб, що відбувають покарання за корупційні злочини, визнали законопроект таким, що містить корупційні ризики.
Під час обговорення колегами було озвучено, що наразі за вчинення корупційних злочинів відбувають покарання близько 1200 осіб. І кожний з цих випадків - прецедент, величезний шмат роботи антикорупційних органів, зокрема, й антикорупційного комітету. Якщо зараз на засуджених за корупційні злочини розповсюдити дію вищезгаданого законопроекту, то вся робота антикорупційних органів може бути знівельована. Рекомендували Верховній Раді внести зміни до другого читання у цей законопроект."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews