Премія Ігоря Свєшнікова: хто з рівнян її отримає цьогоріч

11.04.2024 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

За рішенням комітету із присвоєння премії імені Ігоря Свєшнікова в галузі охорони культурної спадщини краю в 2023 році її присвоєно начальнику відділу охорони історико-культурної спадщини управління культури і туризму Рівненської ОДА Юрію Калітинському.

Члени комітету зауважили, що Юрій Калітниський - один з найдосвідченіших та найефективніших фахівців по роботі з об’єктами культурної спадщини в області, а в галузі культури він працює вже понад 36 років. Брав участь у створенні Літературного музею Уласа Самчука в Рівному, Музею бурштину, меморіального комплексу Героям Гурбинської битви, культурно-археологічного комплексу Пересопниця. 

Відповідно до Рішення обласної ради №743 від 23.06.2023 р., розмір премії імені Ігоря Свєшнікова становить 25 тисяч гривень.

Нагадаємо, нагороду в галузі охорони культурної спадщини Рівненщини присвоюють з 2006 року. Її вручають історикам, краєзнавцям, етнографам, археологам за значний внесок у розвиток галузі охоронно-культурної спадщини та плідну культурологічну діяльність. 

Торік цю премію присвоєно місцевому археологу, завідувачу сектору збереження культурної спадщини Рівненського обласного краєзнавчого музею Олексію Черницькому. 

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews