Роман Іванісов: Верховна Рада ухвалила низку законопроектів, що стосуються мобілізації

12.04.2024 16:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Протягом двох днів сесійних засідань Верховна Рада ухвалила низку законопроектів, що стосуються мобілізації. Власне, законопроект №10449 про мобілізацію ухвалено сьогодні 283 голосами народних депутатів. Усі правки профільного комітету підтримано. Під час голосування за законопроект у залі Верховної Ради було присутнє військове керівництво країни, - повідомив народний депутат ВРУ від Рівненщини Роман Іванісов.
 
"Окрім того, в першому читанні прийнято законопроект №10379 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за військові правопорушення. До другого читання будуть правки.
 
Також за основу ухвалили законопроект №11079-1 про мобілізацію засуджених. Нагадаю, що вчора антикорупційним комітетом ми ухвалили рішення визнати його в частині, яка стосується звільнення осіб, що відбувають покарання за корупційні злочини, таким, що містить корупційні ризики. До другого читання автори законопроекту мають внести відповідні правки.
 
До того ж, сьогодні схвалили Постанову Верховної Ради, яка зобов’язує Кабінет Міністрів України якнайшвидше розробити та внести на розгляд парламенту законопроект щодо ротації військовослужбовців, а також розробити та прийняти нормативно-правові акти щодо виплати 70 тис. грн. військовослужбовцям, які виконують бойові завдання."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews