У Степангороді, що на Рівненщині, з'явилося пожежне ДЕПО, створене власноруч місцевими

15.04.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Пожежно-рятувальний підрозділ створили за ініціативи степангородця Дмитра Мельника. Він за власний кошт побудував нове окреме приміщення для двох пожежних автомобілів. Односельці допомагали коштами і робочою силою.

Підтримала громаду і місцева влада: спершу, Володимирецька селищна рада прийняла рішення про створення підрозділу, згодом виділили кошти на ремонт системи опалення, електропостачання, освітлення та утеплення перекриття.

Як результат, за кілька місяців у центрі Степангорода з’явилося нове пождепо, що включає в себе бокси для двох спецавтомобілів, кімнату для чергового та санвузол. Чисельність працівників – дві штатні одиниці.

Спецавтомобіль STAR  JELCZ .005M-GBA 2,5/16 передала Державна служба з надзвичайних ситуацій. Він може перевозити 2,4 м3 води та 6 осіб екіпажу.

- Для будівництва ми спеціально обрали таку локацію, звідки рятувальники оперативно зможуть дістатися на місце події. Тут поруч - основні соціальні об’єкти: ліцей, магазини, - розповів голова Володимирецької ТГ Василь Ковенько.

У першочергову зону обслуговування пожежно-рятувального підрозділу, окрім Степангорода, входять села Хиночі та Радижево. А це – кілька тисяч населення. Лише у Сетпангороді проживає 2605 осіб: це 640 дворів. 160 родин тут багатодітні. Досі найкоротша відстань до найближчої рятувальної бригади складала 27 км.

У 2023 році на території Володимирецької ТГ сталося 34 пожежі, в яких загинули дві людини, знищено або пошкоджено 31 будівлю, 5 транспортних засобів, 39 тон кормів, понад 50 га екосистем.  

З першим заступником начальника ГУ ДСНС України в Рівненській області Олегом Панюком, обговорили можливість оснащення підрозділу ще одним спецавтомобілем.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews