Ще вісім громад Рівненщини відтепер з мобільними кейсами для виїзних адмінпослуг

17.04.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Компактні металеві валізи передали у ЦНАПи Вараської, Корецької, Березнівської, Острозької, Гощанської, Демидівської, Клеванської, Козинської громад.

- Придбали «кейси» в рамках Програми розвитку ООН в Україні за підтримки Уряду Великої Британії. Дякую нашим міжнародним партнерам за стабільну підтримку. Для нас це ще один крок до створення безбарʼєрного простору на теренах області, - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Як зауважила координаторка проєкту в Рівненській області Ольга Кашевська, ці громади обрали не випадково – зважали на кількість населення та віддаленість населених пунктів. Загалом, за її словами, запит на мобільні кейси дуже високий: «Дякуємо за проактивну позицію Рівненської ОДА у цьому напрямку. Це дійсно важливе обладнання, адже чи то ветеран у госпіталі, чи то старенька людина на кріслі колісному може отримати послуги».

Загалом таке обладнання вже мають 12 ТГ області. Торік такі валізи передали для ЦНАПів у Костопільській, Сарненській та Рокитнівській громадах. Також Рівненська громада придбала мобільний кейс за кошти місцевого бюджету.

Заступник голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Терещенко виокремив досвід Костопільської ТГ у використанні мобільних валіз. Зокрема, у громаді створені виїзні графіки відвідування у старостатах. 

Мобільна валіза вміщує ноутбук, мишку, безконтактний зчитувач ID-карток,  бездротовий кольоровий принтер з додатковими картриджами, мобільний модем, сканер портативний, карта пам’яті, концентратор USB-портів, вебкамеру.

Нагадаємо, правом на отримання адміністративних послуг на віддаленому робочому місці можуть скористатись особи, які:

- досягли 80-річного віку; 

- мають  інвалідність 1 групи; 

- за станом здоров’я не здатні самостійно пересуватись, у т.ч. перебувають в лікарнях; 

- отримують соціальну послугу догляду вдома, яка надається терцентрами; 

- особи, які проживають у віддалених населених пунктах тощо.

Пресслужба РівнеОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews