Роман Іванісов: ВРУ проголосувала за зміни у системі вищої освіти та військової підготовки

24.04.2024 07:38   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат ВРУ від Рівненщини Роман Іванісов повідомив про підсумки чергового парламентського дня. Верховна Рада прийняла зміни у системі вищої освіти, управлінні арештованою валютою та у військовій підготовці:
 
"Верховна Рада дозволила Нацагентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) управління грошовими коштами в іноземній валюті. На період дії воєнного стану та протягом 1 місяця з дня його припинення або скасування АРМА надане право придбавати за ці кошти військові облігації.
Відповідний законопроект №10397 в цілому ухвалив сьогодні парламент.
 
Також проголосували революційний у системі вищої освіти, як на мене, законопроект №10177. По-перше, відтепер студент сам може обирати строк навчання: 4-річну бакалаврську програму можна закінчити за 3 роки за умови постійного навчання. Якщо молодь хоче навчатися і працювати, то може це робити протягом 6-8 років. По-друге, студенти матимуть право самостійно обирати предмети для навчання, а також ті, хто на момент вступу до ВНЗ не визначився зі спеціалізацією, можуть 1-1,5 років вчитися за загальною програмою.
 
За основу прийнято законопроекти №11092 щодо вдосконалення системи початкової загальновійськової підготовки та №11143 щодо вдосконалення порядку ведення військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану (цифровізація процесу).
 
Ще з важливого: у першому читанні ухвалили законопроект №9518 щодо вдосконалення правового регулювання інституту старост та його діяльності в умовах воєнного стану. Основні зміни стосуються призначення старост, утворення старостинських округів, повноважень старост."

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews