Чому планшет швидко розряджається?

07.05.2024 19:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Занадто швидкий розряд акумулятора - дуже поширена і неприємна проблема для користувачів мобільних пристроїв. Спробуємо виявити найчастіші причини такого стану справ і запропонувати ефективні методи збільшення часу роботи планшета.

Зношене джерело живлення

 Планшети, термін служби яких перевищує один рік, дуже часто страждають такою "недугою", як зношена батарея. Річ у тім що хімічний накопичувач енергії має обмежений ресурс, тому внаслідок інтенсивної експлуатації пристрою ємність його істотно знижується. У цьому разі вирішити проблему допоможе лише повна заміна батареї, а сумісні комплектуючі варто пошукати тут https://www.aks.ua/catalog/akkumulyatory-dlya-planshetov/.

Обладнання не заряджається належним чином

 Проблема швидкої витрати акумулятора зазвичай виникає в пристроях, які часто розряджаються повністю або заряджаються всю ніч. Неправильна експлуатація в такому разі призводить до виходу з ладу акумулятора. Щоб цього не допустити, потрібно підтримувати рівень заряду на рівні - 40-90%. Варто використовувати оригінальні аксесуари для зарядки.  Також ми ж рекомендуемо своечасно мiняти батарею, якщо в вас планшет Асус, то АКБ шукайте тут https://www.aks.ua/catalog/akkumulyatory-dlya-planshetov/brand/asus

Підсвічування дисплея

 Ще одна причина, через яку ваш планшет розряджається занадто швидко і працює неефективно - це неправильне налаштування рівня яскравості дисплея. Що яскравіше підсвічування, то швидше витрачається заряд акумулятора.

Тому в разі проблем з автономністю, рекомендується зменшити яскравість дисплея. Ви також можете увімкнути опцію автоматичного налаштування підсвічування екрана залежно від поточної освітленості.

Вібрацію завжди ввімкнено

 Мало хто знає, що режим "вібро" в планшеті дуже швидко "пожирає" енергію. Тому, якщо вам не потрібно постійно використовувати беззвучний режим для повідомлення про дзвінки, рекомендується використовувати тільки сигнал виклику. Завдяки цьому батарея прослужить набагато довше й ефективніше.

Невикористовувані додатки

 Деякі додатки споживають значну кількість енергії, навіть коли вони не використовуються. У налаштуваннях кишенькового ПК ви можете легко перевірити, які програми найбільше навантажують процесор і спричиняють швидшу розрядку. Варто закрити невикористовувані додатки, щоб не витрачати енергію батареї даремно.

Безперервний пошук мережі

 Постійний пошук бездротової мережі - ще одна дуже часта причина швидкого споживання енергії. Функція "авіарежим" має бути ввімкнена, якщо ми перебуваємо поза дією тієї чи іншої мережі: GSM, Wi-Fi тощо.

Геодані

 Багато додатків відстежують місце розташування користувачів мобільного обладнання. Коли акумулятор швидко розряджається, рекомендується відключити або обмежити спільне визначення геолокації, щоб заощадити енергію і продовжити термін служби вашого планшет

Powerbank на допомогу слабкому акумулятору

 Користувачі, які стикаються з проблемою швидкого розряду акумулятора в своєму пристрої, і не хочуть дотримуватися вищевказаних рекомендацій, можуть використовувати сучасний павербанк. Завдяки такому гаджету можна значно продовжити час автономної роботи, а також стати на довгий час незалежним від розетки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews