Верховна Рада прийняла рішення про продовження дії воєнного стану та мобілізації ще на три місяці

08.05.2024 16:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Як повідомив народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов, Верховна Рада прийняла рішення про продовження дії воєнного стану та мобілізації ще на три місяці: до 11 серпня 2024. Відповідні законопроекти №№11234,11235 сьогодні ухвалили у сесійній залі. Також у другому читанні проголосовано законопроект №11079-1 про мобілізацію засуджених осіб.
 
Нагадаю -, йдеться у повідомленні члена антикорупційного комітету ВРУ Романа Іванісова, -  що до цього законопроекту у нашого антикорупційного комітету були зауваження. В частині звільнення від відбування покарання шляхом мобілізації під дію цієї норми підпадали і топ-посадовці та інші особи, що вчинили корупційні правопорушення. Це могло бзнівелювати багаторічну антикорупційну боротьбу та зробило б можливим уникнути відповідальності за скоєні у майбутньому корупційні злочини. Тому ми рекомендували ініціаторам доопрацювати законопроект до другого читання в цій частині. Дякуємо, що дослухалися до висновків антикорупційного комітету і виправили норму.
 
Ще один законопроект, ухвалений сьогодні в цілому - №9387 про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про особливості припинення державних підприємств за рішенням Фонду державного майна України». Він стосується створення Спецфонду у держбюджеті, до якого будуть спрямовувати кошти, отримані від реалізації майна державних підприємств.
 
Також Верховна Рада України звернулася до урядів та парламентів іноземних держав, міжнародних організацій у зв’язку з 80-ми роковинами геноциду кримськотатарського народу 1944 року. Ми закликали визнати депортацію з Криму кримських татар у 1944 році актом геноциду кримськотатарського народу і долучитися 18 травня до вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, засудити злочинні дії тоталітарного режиму СРСР, суттєво посилити підтримку України тощо.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews