Верховна Рада України сьогодні прийняла низку законопроєктів, - Роман Іванісов

09.05.2024 16:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Про роботу Верховної Ради України сьогодні, 9 травня 2024 року, повідомив народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов:
 
"Завершили розгляд правок і проголосували в цілому за проект закону №10379 про внесення змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за військові правопорушення. Зауважу, що законопроект позитивно видозмінився до другого читання, профільний комітет дослухався до зауважень.
 
В цілому також прийняті законопроекти №№10168-2, 10169-2 про боротьбу з «чорним зерном» та неповерненням валютної виручки. Ухвалення цих документів дозволить мінімізувати схеми ухилення від оподаткування під час здійснення платниками операцій з вивезення за межі митної території України зернових та олійних культур.
 
Ще в цілому прийнято:
№9630 - щодо створення Єдиного реєстру кваліфікацій;
 
№7283 – щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування (надається визначення терміну «житель», закріплюються різні форми участі тергромади у вирішенні питань місцевого значення, Статут тергромади більше не потрібно реєструвати у Міністерстві юстиції тощо);
 
№9390 – про адміністративну відповідальність батьків або осіб, які їх замінюють, за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх дітей;
 
№11017 - щодо надання окремих адміністративних послуг громадянам України, у тому числі за кордоном (про спрощення процесу оформлення документів).
 
За основу проголосовано законопроект №9665 щодо вдосконалення відповідальності за правопорушення у сфері лісокористування та протидії незаконному обігу деревини.
Також проголосовано низку ратифікацій, зокрема, про фінансування програми Interreg (Interreg VI-A) NEXT Польща — Україна (№0263). Повноцінна участь України у Програмі дозволить залучити фінансування ЄС для підтримки розвитку українських регіонів, що беруть участь у Програмі (Рівненщина входить у перелік таких регіонів)", - повідомив Роман Іванісов на своїй сторінці у ФБ.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews